Εκδόσεις Ωκεανίδα

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Facebook Twitter Youtube Oceanida Blog


Μινώταυρος

Μακγκιλιβραίη Τζόζεφ Αλεξάντερ

    Μετάφραση: Κοσματόπουλος Αλέξανδρος | Ημ/νία Έκδοσης: 19/11/2002 | ISBN: 960-410-273-7 | Κωδικός: 0398 | Σελίδες: 688 |

  • Τιμή: €20.00
  • Weight: 0.9082 kg
  • Usually ships in: Shipping info
(0 ψήφοι)

Η ανακάλυψη της Κνωσού υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές περιπέτειες όλων των εποχών, αφού πρόσθεσε στην Ιστορία μια άγνωστη ως τότε εποχή, τη Μινωική. Ο Τζόζεφ Αλεξάντερ Μακγκιλιβραίη αφηγείται αυτή την περιπέτεια με την ακρίβεια του ανατόμου, αλλά και το πάθος του ανθρώπου που έζησε ο ίδιος, ως αρχαιολόγος, τη μαγεία της Κνωσού. Το ερώτημα που προκύπτει ως συμπέρασμα από την έρευνα είναι εκρηκτικό: Εντέλει ο Έβανς ανακάλυψε την Κνωσό ή μήπως πρόβαλε στη σιωπή των ερειπίων της τον δικό του κόσμο;

Μια γλαφυρή βιογραφία του Βρετανού αρχαιολόγου ΄Αρθουρ Έβανς, που συγχρόνως φωτίζει τις κοινωνικές, πολιτιστικές και στρατιωτικοπολιτικές σχέσεις των Ευρωπαϊκών δυνάμεων με την Οθωμανική αυτοκρατορία, γραμμένη με τις αρετές της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.

«Ο ίδιος ο Μινώταυρος είναι δαιδαλώδες έργο επιμελούς έρευνας και περίτεχνης αφήγησης», παρατηρεί ο Dr. Stan A. Hemingway (Τμήμα Ελληνικής και Ρωμαϊκής Τέχνης, Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης). Και συνεχίζει: «Καθηλώνει τον αναγνώστη χωρίς να τον βυθίζει σε κουραστικές λεπτομέρειες. [...] ΄Ενα προκλητικό ανάγνωσμα, που ανταμείβει τον έμπειρο αρχαιολόγο. [...] Mια καλή εισαγωγή στη Μινωική Αρχαιολογία και τον ιδρυτή της. [...] Eξαιρετική συντροφιά στο ταξίδι αυτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κρήτη και να δουν ιδίοις όμμασι τις ανασκαφές στην Κνωσό και τους θησαυρούς που έχουν αποφέρει».

Την έκδοση συμπληρώνει 48σέλιδο παράρτημα με οικογενειακές φωτογραφίες του ΄Εβανς, σκαριφήματα των βασιλικών ανακτόρων και των ευρημάτων, σπάνιες φωτογραφίες από τις ανασκαφές στην Κνωσό, κ.ά.

 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Heritage Key

Μακγκιλιβραίη Τζόζεφ Αλεξάντερ

Ο Τζόζεφ Αλεξάντερ Μακγκιλιβραίη (Joseph Alexander MacGillivray) γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και σπούδασε στα Πανεπιστήμια του MacGill και του Εδιμβούργου. Χρημάτισε αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia και επισκέπτης καθηγητής στο Old Souls College της Οξφόρδης και...  Περισσότερα >>

ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LOGIN

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Previous
Next

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔερβενίων 38, 106 81, Αθήνα

 

Βιβλιοπωλείο & Γραφεία

 


Τηλ.: 210.38.06.137
Fax: 210.38.05.531
Email: info@oceanida.gr

     

Δημόσιες Σχέσεις & Τύπος

Έλενα Σπανδωνή

Τηλ.: 210.38.06.137(εσωτ. 109)
Fax: 210.38.05.531
Email: espandoni@oceanida.gr
Πωλήσεις
Τηλ.: 210.38.27.341
Fax: 210.33.04.169
Email: sales@oceanida.gr

 

Περισσότερα...