Ο κρυφός άσος

Λέβι Ρίτα Μονταλτσίνι

    Μετάφραση: Παπασταύρου Άννα | Ημ/νία Έκδοσης: 08/10/1999 | ISBN: 9604101145 | Κωδικός: 291 | Σελίδες: 208 |

  • Τιμή: €8.00
  • Weight: 0.2746 kg
(0 ψήφοι)

«Στο παιχνίδι της ζωής το χαρτί που έχει τη μεγαλύτερη αξία αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα να εκμεταλλευόμαστε, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας και ιδιαίτερα στη γεροντική ηλικία, τις νοητικές και ψυχικές δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας».

Στο κατώφλι των ενενήντα της χρόνων η βραβευμένη με Νόμπελ Ιατρικής Ρίτα Λέβι Μονταλτσίνι είναι μια ζωντανή απόδειξη της θεωρίας της ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τέλεια ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, ανεξάρτητα από τη φθορά των υπολοίπων οργάνων του σώματος. Την απώλεια των κυττάρων του ο εγκέφαλος φροντίζει να την αναπληρώνει με τη δημιουργία νέων διακλαδώσεων και εναλλακτικών διαδρομών. Η υπόθεση δεν είναι απλώς θεωρητική, αφού η Μονταλτσίνι την αποδεικνύει με αναφορές σε πολλούς διάσημους γέροντες όπως ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Αγγελος, ο Μπεν Γκουριόν, ο Ράσελ και ο Πικάσο.

Όμως το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ελπίζουν να τελειώσουν τη ζωή τους ως μεγαλοφυΐες, αλλά και σ' αυτούς που τρέμουν τα γερατειά γιατί δεν ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν. «Η τρίτη ηλικία είναι η ωραιότερη, το λέω στα 88 μου. Ο τρόπος για να φτάσεις ώς αυτήν καλά και ήρεμα, είναι να την προετοιμάζεις από νέος», λέει η Μονταλτσίνι. «Οι δυνατότητές μας είναι τεράστιες, αρκεί να πιστεύουμε στις αξίες του ανθρώπου και στο θαύμα της ζωής».

Λέβι Ρίτα Μονταλτσίνι

H Pίτα Λέβι Mονταλτσίνι (Rita Levi Montalcini) γεννήθηκε το 1909 στο Tορίνο, όπου και πήρε το πτυχίο της στην Iατρική με καθηγητή το διάσημο ιστολόγο Tζιουζέπε Λέβι. Aναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο εξαιτίας των φυλετικών νόμων. Άρχισε τις έρευνες γύρω από το νευρικό σύστημα σ' ένα αυτοσχέδιο...  Περισσότερα >>

bla