Εκδόσεις Ωκεανίδα

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Facebook Twitter Youtube Oceanida Blog


Ποτέ και πάντα

Ψύλλας Γιώργος

    Ημ/νία Έκδοσης: 23/07/2012 | ISBN: 978-960-410-665-3 | Κωδικός: 0885 | Σελίδες: 432 |

  • Τιμή: €14.00
(21 ψήφοι)

Στη γαλήνη του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, στη Σάμο, έξω από ένα ξωκλήσι που έχτισε με τα χέρια του, ένας γέρος θυμάται, κοιτάζοντας τα βουνά της Μικράς Ασίας απέναντι, το χαρισματικό φτωχόπαιδο που απαρνήθηκε την ψυχή του για ν’ αποκτήσει πλούτο και δύναμη. Σκοπός του ήταν να τον προσκυνήσει η υπεροπτική κοινωνία της Σμύρνης που τον ταπείνωσε και του στέρησε την ελπίδα της ευτυχίας.

Μια ιστορία ζωής από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κι από την εκστρατεία στη Μικρασία μέχρι τον ξεριζωμό του ’22, όπου κυριαρχούν τέσσερις γυναίκες σ’ έναν ατέρμονο χορό αγάπης και πάθους: η τραγική Αγνή, η Μουσουλμάνα Εμέλ, η τραγουδίστρια Χαρίκλεια, η χήρα Ραλιώ.

Ψύλλας Γιώργος

Ο Γιώργος Ψύλλας κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου. Μετά τη θητεία του στον στρατό, διηύθυνε το "Γκολφ" της Γλυφάδας και περιβαλλοντικά έργα τεχνικών εταιρειών του ομίλου "Τεχνοδομικής".

Το Ποτέ...  Περισσότερα >>

1 Σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Λίζα Σάββατο, 18 Αύγουστος 2012 15:44 δημοσιεύτηκε από Λίζα

    Το πρόσεξα επειδή με τράβηξε ο τίτλος του. "Πώς δένουν δυο λέξεις με αντίθετο ακριβώς φορτίο;" αναρωτήθηκα. Μ' άρεσε και το εξώφυλο, όπως επίσης και η περίληψη που διάβασα στο οπισθόφυλλο. Άρχισα την ανάγνωση σίγουρη ότι θα έβρισκα μέσα του μια ερωτική ιστορία. Τα πρώτα δύο τρία κεφάλαια απλά μου άρεσαν πολύ, όσο όμως προχωρούσα η συνέχεια με γοήτευε. Δεν ήταν απλά η ιστορία κάποιων ερώτων, ούτε μόνο η ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής που τους περισσότερους από εμάς μας πονάει αφού οι ρίζες μας βρίσκονται ακόμα εκεί, μαυρισμένες μέσα στους καπνούς της φλεγόμενης Σμύρνης, στιβαγμένες στο λιμάνι της σε μια απέλιδα προσπάθεια σωτηρίας, ρημαγμένες στην προσφυγιά και στη φτώχεια που ακολούθησε. Ήταν κι ένα μήνυμα φιλίας, αγάπης, προσφοράς και θυσίας. Συγκλονιστικός ο Γκιουνές, που μέσα στην αγραμματοσύνη του κατάλαβε ότι ο Θεός είναι ίδιος για όλους τους ανθρώπους της γης, τον κουβαλάμε μέσα μας, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, δεν ξεχωρίζουν απ' την θρησκεία ή την καταγωγή. Κι όλα αυτά δοσμένα με μια γραφή που σε παρασύρει με τη μαγεία της, τέτοια που θα με κάνει να ξαναδιαβάσω το ίδιο βιβλίο κι άλλη φορά, μόνο και μόνο για να γευτώ αυτό το ιδιαίτερο άρωμα που βγάζει το γνήσιο ταλέντο ενός χαρισματικού συγγραφέα.
    Συγχαριτήρια στην ΩΚΕΑΝΙΔΑ που μας χάρισε ένα τέτοιο βιβλίο. Θερμά συγχαριτήρια στον κύριο Ψύλλα.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ LOGIN

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Previous
Next

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Next

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔερβενίων 38, 106 81, Αθήνα

 

Βιβλιοπωλείο & Γραφεία

 


Τηλ.: 210.38.06.137
Fax: 210.38.05.531
Email: info@oceanida.gr

     

Δημόσιες Σχέσεις & Τύπος

Έλενα Σπανδωνή

Τηλ.: 210.38.06.137(εσωτ. 109)
Fax: 210.38.05.531
Email: espandoni@oceanida.gr
Πωλήσεις
Τηλ.: 210.38.27.341
Fax: 210.33.04.169
Email: sales@oceanida.gr

 

Περισσότερα...