Εκδόσεις Ωκεανίδα

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Facebook Twitter Youtube Oceanida Blog
Λοπινό Ζοέλ

Λοπινό Ζοέλ


Πληροφορίες Συγγραφέα

E-mail:  lopinot@ath.forthnet.gr


Είχα την τύχη να γεννηθώ στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων και να μεγαλώσω ελεύθερη μέσα στη μαγεία της φύσης. Αυτή μου δίδαξε την ομορφιά της ζωής και από κείνη αντλώ ακόμη δύναμη όταν τη χρειάζομαι. Εκεί άρχισαν τα ατέρμονα «γιατί» της ψυχής να με βασανίζουν.
Ανάμεσα σε δυο όνειρα και πολλούς εφιάλτες, σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στην Γκρενόμπλ και συνέχισα στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Εγγονή Ελλήνων μεταναστών, ένα όνειρο με κυνηγούσε από μικρή: να γνωρίσω την πατρίδα των παππούδων μου. Το έκανα γρήγορα σκοπό, ήρθα στα είκοσί μου στην Αθήνα κι ακούμπησα για πάντα τις βαλίτσες μου στη γη του αρχαίου πολιτισμού. Νόμιζα πως με τη νέα αυτή αρχή η καρδιά μου θα ξεπλενόταν από τη θλίψη, μα ο ήλιος δεν μπόρεσε να κάνει πολλά. Τότε κατάλαβα ότι τα βρόμικά του ρούχα τα πλένει κανείς μέσα του, ότι είναι μια οδυνηρή, μακροπρόθεσμη διαδικασία κι ότι η αρμονία είναι μια εσωτερική επιλογή.
Η αρχή δύσκολη στην Αθήνα: δεν μιλούσα ελληνικά, και τελικά, ενώ ένιωθα Ελληνίδα στη Γαλλία, αισθάνθηκα Γαλλίδα στην Ελλάδα. Μεγάλο μπέρδεμα!
Πάλεψα, έμαθα, προσαρμόστηκα μέχρι εκεί που το αντέχω. Δίδαξα επί μια εικοσαετία, πάντα με το χρυσό νήμα της φαντασίας και της ποίησης σφηνωμένο στην καρδιά, και νά με σήμερα που τολμώ και γράφω σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική μου!
Απέκτησα τέσσερις θησαυρούς: δυο γιους και δυο κόρες, μέσα στους οποίους φύτεψα το λουλούδι της φαντασίας. Καμαρώνω καθημερινά για την ανθρωπιά τους και τα ταλέντα τους.

 

Σελίδα Συγγραφέα στο Facebook